Historikk

ACC Glasrådgivare AB ble etablert i 1988 som et raultat av at glass i større og større utstrekning ble ansett som et fullverdig byggemateriale for bruk i glasstak, glassfasader m.m.

Utviklingen innenfor disse områdene kom veldig fort. Samtidig økte kravene til glassbygg i tkt med at byggherrer og arkitekter ble mer og mer kvalitetsbevisste og oppdaget glasset muligheter til nye bygningsutforminger.

ACC kunne gi en nøytral og upartisk rådgivning om glassede konstruksjoner som omfattet alle aspekter fra konstruksjoner, glassing, innemiljø,

brann, akustikk, sikkerhet, personsikkerhet, og drift etc etc.

ACC ble en støtte for byggherrene og deres rådgivere under hele byggeprosessen for å sikre høy kvalitet, god funksjon og økonomi.

historikny

Grunnleggerne var vel vante med glassutfordringene, Lars-Åke Almstedt med bakgrunn som VVS-konsulent og som sammen med Per-Olof Carlson har skrevet en rekke bøker og artikler om innglassede gårder og øvrig glass- og klimateknikk. Anders Carlbaum kom fra glassindustrien med kunnskap om glass og glassets muligheter.

I dag er Lars-Åke ene-eier av foretaket med mange nye kompetente medarbeidere som sammen har utviklet bedriften med uforandret målsetning. Mathias Almstedt har siden 2013 vært VD for ACC Glasrådgivare AB.

Selskapet er veletablert på det svenske byggmarkedet og har gjennomført mer enn 2300 oppdrag siden starten.

ACC er et stabilt foretak med en god økonomi (AAA rating)

ACC er medlem i følgende organisasjoner:

• SAF
• Svensk Teknik & Design
• Glasbranschföreningen
• Glass og Fasadeforeningen